Njegoš DragovićSa putovanja ... > Putopisi 2009 > Njegoš Dragović >

Saznanje o svom izboru u krug od 200 odabranih najboljih studenata Republike Srbije, iskoristio sam da promovišem ideju o zajedničkim vrednostima koje grade stabilnost i kulturnu različitost Evrope, u svojoj Medvedji.

Iako nisam imao dovoljno podrške, tj. finansijske bez mog većeg angažovanja u tim akcijama, nekako sam od opštinskin struktura obezbedio odredjena sredstva. Pouka je da sve opštine treba da prate dešavanja u kojima učestvuju njihovi budući genijalci, bilo preko baza kandidata ili prema prijavama koje podnose.

Došao sam u Beograd autobusom i ostavio prema planu svoj prtljag u SKC, a posle toga je bio prijem u Skupštinu grada Beograda i dodela identifikacija, debitnih kartica, karata za voz i ostalih obećanih materijala.

U 9 časova uveče, pošli smo na železničku stanicu i krenuli 25 minuta kasnije. Mnogi nisu bili zadovoljni higijenom prevoznih sredstava, ali nastavilo se do Beča, sa zakašnjenjem jer nismo stigli na vreme za spajanje kompozicije iz Budimpešte, tako da smo kasnili oko 2 sata.

Ponedeljak, 20.jul 2009. leta Gospodnjeg

Smestili smo se u hotel Akademija, i u 4:10pp krenuli u diplomatsku akademiju, gde su nas ugostili Ministar inostranih poslova, i drugi visoki zvaničnici Austrije, ambasade Republike Srbije i organizatori projekta.

Nakon završetka svečane akademije, od 6:40 pp pošli smo u samostalan obilazak Viene. Bilo je to predivno iskustvo.

Uredjeno ....lepo i čisto, mesto koje odiše kulturom i staloženošću stanovnika,


Sa puno izazova, prelepih za oči ali nepotrebnih za zdravlje.....

U toj prilici, odlučivanje je najbitnije u pravom momentu, tako da se na raskrsnici mora dobro promisliti. Put će sigurno negde odvesti, ali ako nemamo plan svaki cilj nam je dovoljan.

 

 |  Naslovna |  Konkurs |  Kontakt |  Mapa sajta |