Nenad MitrovićSa putovanja ... > Putopisi 2009 > Nenad Mitrović >

Pozdrav,

Pre svega želim da se zahvalim svima koji su doprineli organizovanju i realizaciji ovog projekta i zbog toga što je studentima pružena jedinstvena prilika da Evropu upoznaju iz prve ruke.

Prva destinacija je bila Beč. Grad je prelep, zadivila me je čistoća grada i pedantnost ljudi, koji žive tamo. Od znamenitosti posetili smo Belvedere i Šenbrun, ostatak vremena u Beču proveli smo u šetnji i upoznavanju grada.

U Berlinu smo proveli 3 fenomenalna dana. City raly, izlazak u pivnicu, večernji kokteli, bilo je prelepo. Svaka čast na organizaciji relya, mislim da je to odličan način da se upozna grad i upoznaju novi ljudi.

Sledeća destinacija, Amsterdam je ispunila moja očekivanja. Jedina zamerka ovom gradu je što smrdi, ostalo je super.
Posle Amsterdama posetili smo Brisel, grad čokolade, malih ulica preplavljenih restoranima i cvetnim trgovima. U tom gradu proveli smo samo par sati.

U Pariz smo stigli u kasnim popodnevnim satima i mislili smo da nikada nećemo naći smeštaj, ali na kraju je sve bilo u redu. Posetili smo Louvre, Versaille, Notre Dam, boemski kvart Mon Martre... Bilo mi je žao što više vremena nismo proveli tamo, ali zbog nedostatka novca morali smo da krenemo dalje.

Sledeći je bio San Sebastian, mali gradić u Španiji na obali okeana. Vreme smo uglavnom provodili na plaži, ali smo se popeli i do statue Isusa Hrista.

U Barseloni smo videli Gaudijev park Guell, trg Espanja, Trg Katalunja, naravno plaže, Casa Batllo.

U Marseju smo bili 2 dana, iz razloga što su sve rezervacije bile popunjene, ali vredelo je. Grad je prljav, ali miran sa lepom plazom.

U Italiji, posetili smo Milano i Veneciju. Milano je lep grad, ali nismo imali mnogo vremena za obilazak. Venecija je takođe super, grad na vodi, sa gondolama i preplavljen maskama.

I na kraju jedan pozdrav za sve, i još jednom hvala na pruženoj prilici da upoznam Evropu.

20. avgust 2009.

 |  Naslovna |  Konkurs |  Kontakt |  Mapa sajta |