Danilo VukovićSa putovanja ... > Putopisi 2009 > Danilo Vuković >

Javljam vam se tek sad pošto nisam imao net do skoro, hvala vam na svemu mnogo sam se lepo proveo i najverovatnije da nikada neću zaboraviti ovakvo iskustvo.Mi smo da kažem osnovali grupu, pa smo posle Beča išli u Prag u kojem smo ostali dva dana. Bili smo smešteni u youth hostelu koji se zove Olet i platili ga 10 E sa doručkom, inače to je škola za maloletne delikvene i cigančice ali preko leta je hostel za putnike namernike. Hostel je odličan (za te pare) a i doručak je dobar, jedino su kreveti malko tvrdi al bože moj:) Posle prelepog Praga uputili smo se u Berlin, ali smo usput svratili u Drezden pošto smo presedali, pa smo tu proveli nekih četiri do pet sati. Drezden je prelep pa bi ga stoga preporučio svima tu smo obišli nama interesantne destinicaje svakako KUNST(umetnost) akademiju koja je predivna i velelepna i čini mi se da je to najviše utiska ostavilo na mene od svega što sam video. Impresioniran sam nemačkom preciznošću i organizacijom:0. Po dolasku u Berlin imali smo malo muke naći hostel zbog toga što nas je bilo mnogo, a došli smo kasno, na kraju smo se smestili u neki hostel, na žalost zaboravio sam mu ime, a i bio je skup pa smo rešili da sutra palimo za Amsterdam.

Sutra smo ceo dan proveli u obilasku glavnih destinacija u Berlinu, naravno galerija i muzeja:0 a kada smo došli na stanicu neprijatno smo se iznenadili jer nismo imali rezervaciju što implicira da nije bilo ni mesta, pa to veče provodimo na glavnoj stanici spavajući po klupama i čekajuci da svane kako bi nastavili dalje našu pustolovinu.Holandija...prizor kao u bajci..pogotovo sela, rešio sam kad omatorim, a Srbija napokon uđe u EU 2038,odem u Nizozemsku i postanem njiov Paor:), naravno sadio bih samo lale da ne dođe do zabune:0. Bili smo smešteni u Roterdamu pošto je Amsterdam skuplji u nekom Stand Kampu za 20e, iznajmili smo bili male kuće za dvoje, nešto nalik bungalovu ali mnogo udobnije u tim kućicama ima svetla, vode mislim, lavabo i kreveti, što je dovoljno,a tuš kabine i klonje su zajedničke,i ako su u duhu bratsva i jedinstva rekao bih odlično služe svima:). Posle Roterdama,deo ekipe odlazi u Francusku deo u Španiju i Portugal. Ja i Mladja u Brisel.

BRISEL takođe PREDIVAN, hostel koji se zove Jacobs Breil je u suštini hotel za naše poimanje, odlično uređen i komforan a što je najvažnije solidno jeftin za njihov standard:) Kada smo se propisno odmorili od Amsterdama ja i Mladen nastavljamo dalje na jug ka Italiji gde ja imam druga i naravno smeštaj za obojicu, usput bivamo pretresani u Luksemburgu kao šverceri kada smo pokazali Serpski pasoš i spavamo na stanici u Lijonu kako bi uštedeli koji evro za lagodan život u Italiji:) HVALA VAM JOŠ JEDNOM NA SVEMU,

Pozdrav

P.S.Usput smo se trudili da našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu:)OF KORS:)

18.avgust 2009.

 |  Naslovna |  Konkurs |  Kontakt |  Mapa sajta |