Gorana Bilić i Goran PrijićPozdrav ljudima iz Evropskog pokreta. Evo prvog izveštaja sa putovanja od Gorane Bilić i Gorana Prijića ( slike i filmiće ćemo dostaviti kasnije, najverovatnije kada dođemo na nekom dvd-u ):

Beč je prekrasan. O lepoti tog grada valja ispevavati pesme. Neki kažu da je suvise čist mada nama to nije predstavljalo nikakav problem da uživamo. Dva dana je naravno malo, ali posetismo nekoliko bitnih građevina, parkova, monumenata, zapevasmo koju našu na nekom trgu i obiđosmo festival filma i festival hrane. Na kraju odlučismo da bi bilo dobro da se pri povratku još jednom skrene u ovaj grad i dokrajči započeto.

Onda Berlin uz konstantno pevanje stihova 'moj ćale je hteo pesaka do Berlina da uhvati lično Adolfa za uši'. Domaćini iz Boš fondacije su se zaista potrudili da nam bude ugodno, a razgovor sa bivšim predsednikom je bio inspirativan. Izdvojio bih i druženje sa pripadnicima komšijskih naroda kao vrlo lepu i pozitivnu stvar. Međutim, uz sav trud domaćina tokom naše posete, najlepše građevine videsmo tek u periodu između napuštanja hotela i polaska za Pariz, tj. o svom aranžmanu.

Posle Beča i Berlina, stigosmo u Pariz i nameračismo se da tu ostanemo čitavih 5 dana. Tu nameru i sprovedosmo u delo i danas nastavljamo putovanje do Monpeljea i to će biti usputna stanica na putu do Barselone. U Parizu obiđosmo sve i svja, te nam je 5 dana bilo dovoljno za sve monumente. Smeštaj smo našli u blizini stanice Gard d' Est ( Amiens, nisam siguran da ga ima na internetu ) i platili smo 45 eura sobu za dvoje. Inače, videsmo veliki broj hotela kojih nema na netu niti u turističkim info stanicama te svim putnicima preporučujemo da nakon sletanja pretraže i pročešljaju zanimljive im distrikte i sigurno će naći zadovoljavajući smeštaj. Juče smo veče proveli pokraj reke Sene, gde uz vino i gitare upoznasmo Parižane a i došljake. Od svih monumenata, taj nam se ipak najviše svideo :)

Toliko za sad.

Pozdravite nam zavičaj!

29. jul 2009

 |  Naslovna |  Konkurs |  Kontakt |  Mapa sajta |