Martina PetrovićSa putovanja ... > Putopisi 2009 > Martina Petrović >

Draga Putujemo u Evropu ekipo,potvrđujem da sam/smo živo i zdravo i da se lepo provodimo. Izvinite sto se nisam javila ranije, ubih se tražeci internet centar sa ulazom za usb kako bih poslala neku sličicu. Još uvek ga nisam našla, ali rekoh, bolje da se javim, da se ne hvatate za glave gde sam, pa sad,sa slikom ili bez nje.

Anyway ;D (sad sam sva u engleskom fazonu) trenutno sam u Amsterdamu.Za ovih desetak dana koliko smo na putu videla sam ulice Beča, koje asociraju na super uređen, ali prazan stan. Dva dana - meni sasvim dovoljno. I utrošenih 8 evra za chilliranje u muzeju muzike... I neprežaljenih 8,5 evra za Prater...Posle Berlin. Deca iz A&O hostela.

Sa stanice ZOO. Spavali u šesnaestokrevetnim sobama, samo da se malo uštedi. Berlin, opšte napomene:

1. uzimaj krevet sto dalje od vrata i izvora svetla
2. ako recikliraš, navikni se da onaj u redu ispred tebe smrdi da peku oci (jer je uglavnom klošar sa pomenute stanice)
3. milostinju možeš udeliti i u vidu plastične flaše
4. mobilni ne ostavljaj na punjaču (moj se toliko napunio, da je odleteo, kao ptičica :D)
5. ako te zateknu bez karte u metrou, i nećeš da platiš kaznu na licu mesta, vode te u ATM ili police station (uvek biraj ATM - mislim da je to veliki tržni centar, gde te vode da gledaš kako drugi kupuju, a ti nemaš para. Surova kazna :D)
6. nosi ćebence u grad cak i kad izgleda kao da ce kiša (vreme je u Berlinu relativna stvar, pa kad u 15h opet grane Sunce a ti vidiš one ljude kako se baškare po parkićima, bude ti zao sto nisi poneo ćebence pa sediš na mapi grada i žuljaš koskice)

Eto, toliko od mene za sad :D Slike nadam se uskoro... sa zaokruženim utiscima o Holandiji. I da, da najavim sledeće destinacije: izlet Hag ili Utreht, Brisel, pa Pariz i Lisabon. I možda Madrid ako bude para:D
Ćaos!

29. jul 2009

 |  Naslovna |  Konkurs |  Kontakt |  Mapa sajta |