Dajana Damjanovic i Ana SimonDragi naši,

evo i nas dve konačno dođosmo do interneta, pa da vam se javimo.

Za sad smo žive i zdrave, HVALA BOGU!

U Beču smo se predivno provele, najveći utisak je na nas ostavio muzej Belvedere. Prijem u Diplomatskoj Akademiji je bio veoma ukusan :) , svečan i poučan, zaista smo se osećale počastvovano.

Posle toga smo se uputile za Italiju, a sad stigosmo do obale Francuske.

Venecija nas je oduševila, njeni kanali i gomile malih trgova, na kojima sede meštani i zvižduću. Nakon Venecije otišle smo za Milano gde smo imale dva noćenja u hostelu Brasil. Hostel ima jako dobru lokaciju, povezan je javnim prevozom sa ostalim delovima grada. Popele smo se na veličanstveni Duomo i videle ceo Milano kao na dlanu. Ostali deo dana smo provele hodajući polu-bose, tragajući za normalnom sandalom, jer nam je jedna pukla :).

Snimile smo i dokumetarac o tome.

Do Azurne obale stigle smo kasnećim vozom :); pola sata; te nismo uhvatile konekciju, na frku smo uletele u neki voz, jer smo krajičkom oka videle natpis mesta u koje smo trebale ići.

Sreća kondukter je bio vrlo ljubazan, ili barem mislimo da jeste pošto je govorio samo francuski, a engleski mimikom. Nije nas izbacio, iako je rezervacija u tom vozu obavezna, ali smo platile istu 10evra.

Inače, obrni-okreni rezervacije ispadnu priličan trošak, ili se mi ne snalazimo mudro. No dobro, bolje i to nego karta, jer smo videle da je skupa; recimo Milano-Nica 30evra, a rezervacija je 5.

A da ! Toalet u italijanskom vozu je isti kao i u našem, tako da ćemo brzo stići standarde EU :) Inače, i u Italiji postoji deda s paradajzom; bašta i povrće, kao i kod nas :)

Fascinirala nas je količina Srba na koje smo naišle, ne samo u Beču, nego svugde gde smo bile.

Na dalje, čeka nas Španija, a posle kako nas novčanik posluži.

Puno pozdrava.

26. jul 2009

 |  Naslovna |  Konkurs |  Kontakt |  Mapa sajta |